Tårta med Dumle och hallonmousse..

Jag fick en förfrågan om hur jag gjorde min dumle mousse och hallonmousse som jag sedan hade i min födelsedagstårta.. Och självklart lägger jag ut receptet här på bloggen:

Vanilj & hallonmousse:
2 gelatinblad
1 dl mjölk
2 äggulor
2 msk socker
1 msk vaniljsocker
1 dl vispgrädde
1 vaniljstång
25 g vit choklad
100 g hallon


Dumlemousse:
1 dl grädde
60 g dumlekolor

Gör så här:

Dumlemoussen:
Gör dumle moussen dagen innan du skall ha den!

Sätt plattan på medelvärme. Häll grädden i en kastrull. Lägg i dumlen. Låt dumlen smälta i grädden. Men det får absolut inte koka!
När dumlen helt har smält så häll dumlegrädden i en bunke. Plasta och ställ in i kylen tills dagen efter.


Vanilj & hallonmoussen:
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Dela vaniljstången mitt i tu. Gröp ur fröna.

Häll mjölk, äggulor, vaniljstång med frön och socker i en kastrull. Sjud på svag värme och vispa tills du får en krämig sås. Ta kastrullen från plattan. Lägg i den hackade vita chokladen. Lägg i gelatinbladen och rör tills de smält. Vispa i krämen då och då tills den är sval. Blanda i vaniljsocker.
Vispa grädden och rör ner i krämen.

Mixa med en mixerstav hallonen till en slät massa. Passera den genom en stålsil så kärnorna försvinner. Lägg gelatinbladen i kallt vatten Värm försiktigt hallonmassan. Krama ut gelatinbladet och smält den i hallonen. Låt hallonkrämen svalna. Vispa så den inte blir klumpar i mellanåt. Blanda tillsist hallonen med vaniljmoussen.

Nu är det bara att lägga tårtan och jag la chokladmoussen i botten och hallonmoussen på andra lagret men ni gör som ni vill=)
Tyvärr tog jag ingen bild på tårtan eller moussen men hoppas att ni klarar er ändå!
Lycka till!!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0