Tårta med Dumle och hallonmousse..
Jag fick en förfrågan om hur jag gjorde min dumle mousse och hallonmousse som jag sedan hade i min födelsedagstårta.. Och självklart lägger jag ut receptet här på bloggen:
Vanilj & hallonmousse:
2 gelatinblad
1 dl mjölk
2 äggulor
2 msk socker
1 msk vaniljsocker
1 dl vispgrädde
1 vaniljstång
25 g vit choklad
100 g hallon
Dumlemousse:
1 dl grädde
60 g dumlekolor
Gör så här:
Dumlemoussen:
Gör dumle moussen dagen innan du skall ha den!
Sätt plattan på medelvärme. Häll grädden i en kastrull. Lägg i dumlen. Låt dumlen smälta i grädden. Men det får absolut inte koka!
När dumlen helt har smält så häll dumlegrädden i en bunke. Plasta och ställ in i kylen tills dagen efter.
Vanilj & hallonmoussen:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Dela vaniljstången mitt i tu. Gröp ur fröna.
Häll mjölk, äggulor, vaniljstång med frön och socker i en kastrull. Sjud på svag värme och vispa tills du får en krämig sås. Ta kastrullen från plattan. Lägg i den hackade vita chokladen. Lägg i gelatinbladen och rör tills de smält. Vispa i krämen då och då tills den är sval. Blanda i vaniljsocker.
Vispa grädden och rör ner i krämen.
Mixa med en mixerstav hallonen till en slät massa. Passera den genom en stålsil så kärnorna försvinner. Lägg gelatinbladen i kallt vatten Värm försiktigt hallonmassan. Krama ut gelatinbladet och smält den i hallonen. Låt hallonkrämen svalna. Vispa så den inte blir klumpar i mellanåt. Blanda tillsist hallonen med vaniljmoussen.
Nu är det bara att lägga tårtan och jag la chokladmoussen i botten och hallonmoussen på andra lagret men ni gör som ni vill=)
Tyvärr tog jag ingen bild på tårtan eller moussen men hoppas att ni klarar er ändå!
Lycka till!!